Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΚατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές της ΣΤ τάξης, ασχολήθηκαν με πρόγραμμα Αγωγής Υγείας. Το σχολείο αποτελεί έναν ιδανικό χώρο για την εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής υγείας-διατροφής, καθώς σε αυτόν τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους.Στόχος του προγράμματος ήταν να υιοθετήσουν τα παιδιά υγιεινές διατροφικές συνήθειες, να γνωρίσουν τις ομάδες τροφίμων, να κατανοήσουν πως η σωστή διατροφή είναι στάση ζωής και να είναι σε θέση να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής για τους ίδιους, την οικογένειά τους, τους φίλους τους.
Στα πλαίσια αυτά, τα παιδιά, δούλεψαν ομαδικά κάνοντας εργασίες για την εμπέδωση εννοιών. Έφτιαξαν σε χαρτόνι την πυραμίδα της διατροφής. Απάντησαν σε ερωτηματολόγια που αφορούσαν τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών της ΣΤ τάξης και κατέγραψαν τα αποτελέσματα. Ακολούθησε ομιλία και παρουσίαση από διατροφολόγο. Στη διάρκεια της συζήτησης μαζί της, έγινε μια αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ερωτηματολογίων και τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα της μεσογειακής διατροφής.

Τα παραπάνω έγιναν με την επίβλεψη του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Κοτσοβού, καθώς και των εκπαιδευτικών των τμημάτων.

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και η συμμετοχή τους στις διάφορες εργασίες ήταν ένα ευχάριστο, για αυτούς, διάλειμμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου