Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Έφτασε η ώρα να σταματήσουμε για λίγο το πρωινό ξύπνημα, το καθημερινό διάβασμα, το σχολείο και να φέρουμε στο μυαλό μας τη θυσία και την Ανάσταση του Ιησού.
 Να μη ξεχνάμε όμως, πως Πάσχα δεν είναι το αρνί, δεν είναι το κόκκινο αυγό, δεν είναι το τσουρέκι, δεν είναι η λαμπάδα, δεν είναι τα καινούρια ρούχα, δεν είναι η παρουσία μας στην Εκκλησία δέκα λεπτά πριν το «Χριστός Ανέστη» και ένα λεπτό μετά.
Πάσχα δεν είναι η λατρεία του φαγητού, το πανηγύρι, ο χορός και το ποτό. Πάσχα δεν είναι οι σούβλες στο δρόμο, δεν είναι η ανταλλαγή ευχών, δεν είναι η επιστροφή στο χωριό. Η, τουλάχιστον, δεν είναι μόνο αυτά. Πάσχα είναι πάνω απ’ όλα η γεύση της Βασιλείας του Θεού, η φωνή του Ουρανού που έρχεται μέσα μας, όταν μεταλαμβάνουμε στη Θεία Λειτουργία. Πάσχα είναι η αφορμή για ενότητα, ενότητα μεταξύ των λαών και των κοινωνιών. Δεν γίνεται να λέμε ότι γιορτάζουμε την Ανάσταση και ο πόλεμος και η διχόνοια κυριαρχεί στις ψυχές μας. Πάσχα είναι η αλλαγή της ζωής μας, η ανάστασή μας από τα πάθη και τις κακίες που μας δέρνουν. Δεν αξίζει να λέμε ότι ήρθε το Πάσχα κι εμείς δεν είμαστε συμφιλιωμένοι με το Θεό, το συνάνθρωπο, το γείτονα, τον εαυτό μας, ότι δεν νιώθουμε πιο ελεύθεροι από τα δεσμά της κακίας και του θανάτου. Πάσχα άλλωστε είναι η συντριβή του έσχατου εχθρού της ανθρώπινης φύσης, που είναι ο θάνατος: Θανάτω θάνατον πατήσας…
αναδημοσίευση: http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/

Δείτε την παρακάτω παρουσίαση για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Μπορείτε να λύσετε το σταυρόλεξο για την Ανάσταση και το Πάσχα;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Καλή ξεκούραση και χαρούμενες πασχαλινές  διακοπές σε όλους. Να περάσετε τέλεια!!!!!

ΤΙΤΛΟΣ: Alouette - ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Ariel Ramirez - ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Paul Mauriat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου